KING MAO FENG - biała herbata
Było tak ... młody uczony zakochał się z wzajemnością w pięknej dziewczynie, która pracowała w ogrodach herbacianych bogatego ziemianina. Bogaty ziemianin chciał, by dziewczyna należała do niego, więc zmusił rodziców, aby mu ją oddali. W nocy przed ślubem dziewczyna wykradła się z domu i pobiegła za swoim miłym. Leżał na skraju lasu zamordowany ręką ziemianina. Płakała nad grobem, aż wyrósł na nim krzew herbaciany. Biała herbata stała się symbolem czystej…
Skład
Biała herbata China Mao Feng 100%Napar i smak herbaty
Biała herbata Mao Feng ma przyjemny słodki smak i bogaty aromat. Jej napar jest przeźroczysty, jasnożółty. Jest idealna do przygotowywania mrożonej herbaty.
Pochodzenie herbaty
Ta biała herbata pochodzi z prowincji Zhejiang, która leży na południowo-wschodnim wybrzeżu Chin. Słynie z malowniczej scenerii i jest często nazywana "ziemia ryb i ryżu". Oprócz herbaty eksportowany stąd jest również jedwab. Siedemdziesiąt procent powierzchni składa się z gór i wzgórz. Na wzgórzu rozkładają ogrody herbaciane wyspecjalizowane do produkcji zielonej i białej herbaty. Mao Feng herbata jest produkowana z pąków zebranych jeszcze przed ich rozwinięciem i z wielu sąsiednich ciemnozielonych liści. Zbierane są wyłącznie ręcznie, przed świtem. aby rosa nie spowodowała niepożądanego zaparzenia. Liście najpierw więdną, a potem są szybko ogrzewane i suszone przy niskiej temperaturze. Rezultatem jest oryginalna biała herbata z pysznym słodkim smakiem.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
70-80 °C | 2-3 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C (cca 2 minuty po zagotowaniu wody) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do naparu w dzbanku, dodajcie 1 łyżeczkę więcej.
- Po 2 - 3 minutach (nakryty kubek) odcedź.