ROOIBOS ZIMOWA ŚLIWKA
Ile razy w roku, można sobie pozwolić, by położyć nogi na stół, zamknąć oczy i zrelaksować się? Skorzystaj z krótkich zimowych dni, aby odpocząć i mile spędzić wieczór z filiżanką niesamowicie pachnącej herbaty. Rooibos – Zimowa śliwka to eliksir młodości połączony z super działaniem, takim jak m.in: szczupła sylwetka, odzyskanie spokoju, relaks. Zima w tym roku będzie po prostu piękna.
Skład
Rooibos 78%, Cynamon, Kawałki śliwek (śliwki, mąka ryżowa), Naturalny aromat, Kwiaty bławatkaNapar i smak herbaty
Napar z herbaty Rooibos Zimowa śliwka ma piękny ciemny rdzawy kolor. Aromat jest delikatny i słodki. Jest jak orkiestra soczystych owoców pod batutą pikantnego cynamonu i goździka. Jeśli wolisz, nawet w zimie, mrożony napój, spokojnie przyszykuj sobie Rooibos zimowa śliwka jako ICE TEA.
Pochodzenie herbaty
Oprócz Rooibos, dla którego podróżowaliśmy aż do Afryki, pozostałe składniki pochodzą z UE. Nasz wyłączny dostawca specjalizuje się w składnikach o organicznym pochodzeniu, więc możemy być pewni, że nie zawierają one szkodliwych substancji. Również aromat, którego używaliśmy do harmonizacji zapachu i smaku nie jest syntetyczny, ale czysto naturalny. Dlatego nie powoduje zakwaszenia organizmu, podrażnienia błony śluzowej żołądka lub zgagi. Rooibos (Redbush tea) znajduje się między herbatami mimo to, że tak naprawdę wcale herbatą nie jest. Produkuje się go z czerwonego krzewu kapsztadzkiego, który rośnie tylko w Cederbergu Południowej Afryki. Tam ma sprzyjające warunki potrzebne do wegetacji. Zbierają się całe gałązki z igiełkowymi liśćmi i po cięciu na małe kawałki zostawia się do fermentacji. A następnie suszy się na słońcu, sortuje i pakuje.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 8 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.